Illa Negra

Sinopsi

Illa Negra és una història explicada a través dels meravellats ulls d'una noia blanca, Susana, que descobreix l'insòlit món africà mentres esdevé dona.

Susana, 7 anys Rita, 7 anys

La història transcorre durant els darrers anys del colonialisme espanyol a l'Àfrica, concretament a Guinea Equatorial, entre el 1950 i el 1961. La seva arribada a l'illa iniciarà una història d'amistat amb una nena negra de la seva edat, Rita, amistat plena de fascinació i aventures, de dificultats i recels, d'humor i tendresa, de trobades i separacions, que culminen quan la irrupció d'un home a les seves vides, Diego, provoca el trencament entre les amigues, a punt de celebrar els vint anys. Les noces de la noia negra amb un home blanc, la primera d'aquest tipus que té lloc a la colonia, marca la fi d'una època i l'inici del final de la societat colonial.
Rera aquesta història, més enllà del despertar a la vida d'unes adolescents, de les seves contradiccions, de la topada entre dues morals, o dels conflictes amorosos i polítics, rau el tema d'aquest, amor impossible entre Europa i Àfrica. Plasmat en la dificultat de comprensió entre dues cultures -europea i africana- a les que, malgrat tot, pertanyen cadascuna de les dues amigues.

Susana i Rita

I la contradictòria realitat d'una progresiva "africanizació" de la nena blanca, en front de "l'europeització" d'una africana que, al convertir-se en dona, repudia de fet els seus orígens. En celebrar 20 anys, Susana abandonarà per sempre Àfrica enmig de les convulsions de la descolonització. Del seu amor vers Rita, vers Diego i l'illa on es va convertir en dona, tan sols en restarà el record i l'enyor.


Si desitja informació sobre Illa Negra contacti amb:

Cecilia Bartolomé Pina P.C.
inegra@encomix.es
phone: 34 - 1-308 20 81
fax: 34 - 1 - 319 01 19


La porta al Multimèdia i al Web:

© Valle de Moka Audiovisual
umoka@encomix.es
phone/fax: 34 - 3 - 376 40 50